7 veelgemaakte fouten met QR codes

Dated dinsdag 3 januari 2012

7 veelgemaakte fouten met QR codes

QR codes zijn de brug tussen traditionele media en internet en mobile. U kunt hiermee dus succesvol lezers van een geprinte advertenties of visitekaartjes via een mobiele website tot klant kunt maken. Wees echter op u hoede voor deze 7 valkuilen:

1# Te beperkt gebruik van de QR code

Een QR code kan meer dan naar u homepage verwijzen. Maak QR codes voor speciale pagina's. Zorg dat iemand die de code scant op een verborgen aanbiedingspagina komt. Geef de QR code meerwaarde.

2# Te kleine QR codes

QR codes verdienen geen schoonheidsprijs. Om deze reden worden ze vaak heel klein weggemoffeld in een hoekje van een advertentie. Maak hier in een duidelijke keuze. Wilt u dat lezers van de advertentie de QR code scannen? Zet de QR code dan groot in de advertentie.

3# Maak het doel duidelijk

Waarom zou een lezer de moeite nemen de QR code te scannen? Maak duidelijk in de tekst om de QR code heen wat de lezer kan krijgen als hij de QR code scant.

4# Te mooi weggewerkte QR codes

Dit punt sluit eigenlijk aan op punt 2. Naast QR codes te klein maken, worden ze ook vaak weggewerkt tussen een hoop andere afbeeldingen. Dit leidt de aandacht van de lezer af van hoe lelijk de QR code is. Tegelijkertijd leidt het ook de lezer af van het gebruik van de QR code.

5# QR codes die verwijzen naar een niet mobiele website

Een QR code wordt gescant met een mobiel. De website er achter moet dus ook mobiel zijn. Heeft u nog geen mobiele website? Maak deze dan zelf hier aan alvorens met QR codes aan de slag te gaan.

6# QR codes met een veel te lange URL

Hoe langer de URL is, hoe complexer de QR code wordt. Dit vergroot de kans dat de code niet gescant kan worden. Gebruik dus bij voorkeur URL verkorters alvorens de QR code te maken.

7# QR codes blijven bestaan

Vergeet niet dat een QR code op papier altijd blijft bestaan. Als de aktie waarnaar de code verwijst afloopt, vervang de pagina dan met een tekst die ook in de toekomst nog relevant is. Leg uit dat de aktie inmiddels afgerond is en verwijs naar een algemene pagina met lopende akties.

8# QR codes niet testen

Dit klink heel erg voor de hand liggend, maar toch gaat het vaak fout. Heeft u de code gemaakt, test deze dan even met diverse telefoons.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power