Waarom de veluwe de beste plek is om mobiele websites te ontwikkelen

Dated vrijdag 6 januari 2012

Waarom de veluwe de beste plek is om mobiele websites te ontwikkelen

HTML 5 en mobiele website hebben een enorme opmars gemaakt. Beide hebben niet alleen veel terrein gewonnen door veel ontwikkelaars enthousiast te krijgen. Ook technische zijn beide ver gekomen. Het is nu echter aan de ontwikkelaars om daadwerkelijk gebruik te gaan maken van alle mogelijkheden die HTML 5 biedt.

Hutje op de hei

Een van de grootste problemen bij het ontwikkelen van een mobiele website is het verschil tussen de plek waar deze wordt ontwikkeld en de plek waar deze wordt gebruikt. De mobiele website wordt gemaakt op een PC met een snelle internet verbinding. Als het goed is wordt deze daarna nog getest op een telefoon, echter vaak ook met een snelle WIFI verbinding.

Het probleem is dat veel gebruikers van de mobiele website of webapp het moeten doen met 3G of zelfs 2G. En hoe werkt de webapp dan nog?

HTML 5: Lokaal opslaan en slim ophalen

Een van de voordelen van HTML 5 is dat het de webapp toestaat om de data lokaal op te slaan. De eerste stap die ontwikkelaars moeten zetten is daar gebruik van de te maken. Zo zien gebruikers zonder internet verbinding in ieder geval nog wat ze eerder hebben opgehaald.

De tweede stap is het slim ophalen van gegevens. Eerst een controle of de gewenste data niet al lokaal beschikbaar is. Zodat geen informatie dubbel opgehaald hoeft te worden. Daarnaast moeten er duidelijke prioriteiten worden gesteld. Als een nieuwsartikel wordt opgevraagd zou eerst de introductie kunnen worden gestuurd. Dit kan de gebruiker lezen terwijl de rest van het artikel gelezen wordt. Snelheid is niet enkel een technisch punt. Het heeft ook veel te maken met perceptie!

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power