De real-time economie is begonnen

Dated vrijdag 13 januari 2012

De real-time economie is begonnen

Denk even goed na. Hoe vaak heb je vandaag je telefoon bekeken. Zijn er nog berichten? Heb ik mail? Even snel iets Googelen. We raken steeds meer en meer gewend om continu in contact te staan met de buitenwereld en daar ook mee te communiceren. Ongemerkt gaat onze economie daar in mee.

Ja kansen als ZZP-er

Door de komst van mobile en social media gebruiken mensen steeds minder de traditionele manieren om professionele hulp te vinden. In elk van de volgende gevallen is het net zo waarschijnlijk dat iemand de vraag via zijn telefoon twittert:

ZZP-ers die social media in de gaten houden kunnen dus kansen pakken die ze anders niet krijgen. Als iemand via Twitter geen reactie krijgt is de eerst volgende stap om vrienden te gaan bellen. Tenzij je een bekende bent van die vrienden heb je daarna als ZZP-er geen kansen meer.

Dus wat te doen

Maak social media accounts aan. Je kan enkel op vragen uit social media reageren als je er zelf ook op aanwezig bent. Bouw ook een netwerk op binnen deze social media op de kans op vragen te vergroten.

Maak een mobile website aan. Je zal regelmatig in je berichten verwijzen naar een pagina op je website met een dienstenoverzicht of prijslijst. Ruim 60% van  de social media berichten wordt gelezen op smartphones. De link die je stuurt kan dus het beste naar een mobile website verwijzen.

Wees ook buiten kantooruren alert op de social media. Zoals de titel van dit bericht al aangeeft, hoef je de vragen niet per se binnen kantooruren te verwachten. En zeker bij spoedvragen geld: wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Stel Twilerts in. Twilert zoekt eens per dag voor jou twitter af naar relevante tweets. Op die manier kan je ook reageren op vragen van mensen buiten je eigen netwerk.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power