4 beginnersfouten bij mobile website promotie die je niet wil maken

Dated donderdag 22 december 2011

4 beginnersfouten bij mobile website promotie die je niet wil maken

QR codes naar een gewone website

QR codes zijn hip. Ze leveren een hoog renedement op en zijn gratis te maken. Met alleen een QR code ben je er echter niet. Een QR code wordt gelezen met een mobiele telefoon. Deze zou dus ook naar een mobile website moeten leiden. Het is verbazingwekkend hoe vaak de codes toch nog naar de traditionele website van de aanbieder verwijzen. Maak dus eerst een mobile website, voor je een QR code als promotie gebruikt.

QR codes naar de homepage laten verwijzen

Een QR code geeft laat de bezoeker iets bijzonders ontdekken. Je kan aan de QR zelf namelijk niet zien wat er achter de code schuilgaat. Zorg dus dat de bezoeker positief verrast wordt als hij de code scant. Gebruik je de code in een reclame? Laat de code dan verwijzen naar een aanbieding. Gebruik je de code op een poster voor een evenement? Verwijs met de code naar een behind the scenes pagina. Geef de bezoeker altijd het gevoel dat hij iets bijzonders op de website heeft ontdekt. Laat hem niet aan zijn lot over op de homepage.

Niet kennen van je publiek

Het mobile publiek is een ander publiek dan de gemiddelde internetbezoeker. De tijd die ze spenderen op de website is anders. De manier waarop ze door de site navigeren is anders. En de content die ze bekijken wijkt af. In een eerder artikel gaven we aan hoe je met behulp van Google Analytics kan zien hoe het mobile publiek zich gedraagt.

Mobile website als afgeslankte versie van de gewone website

Zoals de vorige paragraag als beschreef, het mobile publiek is anders. Niet alleen de lay-out van de website moet er op worden aangepast, ook de inhoud. Veel lange pagina's met de geschiedenis van het bedrijf en de visie worden nauwelijks gelezen. Pagina's waar concrete akties uit voort komen daarentegen wel. Focus dus op pagina's met contactgegevens en product- of dienstoverzichten.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power