Hebben browsers en het wereldwijde web toekomst?

Dated vrijdag 30 december 2011

Hebben browsers en het wereldwijde web toekomst?

Wat is het wereldwijde web nog?

Iedereen die ooit op internet heeft gezeten kent het wereldwijde web. Praktisch elke website is onderdeel van het wereldwijde web. Sterker nog; door allemaal naar elkaar te linken is het web ooit ontstaan.

Steeds meer websites worden echte vervangen door apps. En apps linken niet door naar andere apps. Het zijn op zich zelf staande werelden en daarmee niet onderdeel van het web. Daarnaast ontstaan er nieuwe netwerken: social media. Op Facebook linken een hoop accounts naar andere account, maar in veel mindere mate naar content buiten Facebook. Zo is facebook een netwerk op zich geworden, wat ook kan draaien zonder het wereldwijde web.

Hebben browsers dan nog toegevoegde waarde?

Browsers zijn ontwikkeld om gebruikers toegang te geven tot het wereldwijde web. Nu dit web aan het evalueren is, moeten ook browsers zichzelf opnieuw uitvinden. Zij moeten aansluiten op de balngrijkste trend die achter de opkomst van apps en social media ligt. Het wereldwijde web wordt niet alleen meer bekeken en gelezen door het grote publiek, het wordt gemaakt en geschreven door hen.

Voor browsers moet dus veel meer de nadruk komen te liggen op interactie en creatie dan op weergave. Browsers dienen het makkelijker te maken eigen netwerken op te zetten zoals met social media. Ook dienen zij meer mogelijkheden te geven eigen content te creƫeren. Enkel dan hebben browsers in het nieuwe internetlandschap nog een toegevoegde waarde.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power