Hoe ziet een succesvolle online campagne er uit?

Dated dinsdag 3 januari 2012

Hoe ziet een succesvolle online campagne er uit?

Internet is een van de meest succesvolle media om aandacht voor u bedrijf te genereren. De doelgroep is potentieel oneindig. En door gebruik te maken van een website, weblog, mobiele website en social media kunt u tegen lage kosten een hoog rendement behalen. Maar hoe pakt u dat aan?

Zet unieke, relevante en intrigerende inhoud op uw website

Bedenk eens goed welke informatie u heeft die u aan zou kunnen bieden op uw website. Vragen die vaak door uw klanten worden gesteld. Dit zijn namelijk ook de vragen waar veel, voor u nog onbekende klanten in Google op zoeken. U kunt deze potentiele klanten naar uw website lokken door het antwoord te geven op deze vragen.

Wees origineel

U kunt doen wat al u concurenten doen. U kunt alle trends volgen. Het probleem hiermee is dat u verloren kunt raken in de grote poel van bedrijven die meegaan in dezelfde trend. Wees dus niet bang om een andere aanpak dan de concurentie te nemen.

Unilever heeft een jaar geleden een moedige beslissing genomen om met de reclamecampagne voor Dove tegen de stroom in te te gaan. In plaats van supermodellen te gebruiken, gebruikte Dove gewone mensen als model om meer aan te sluiten bij de doelgroep. Op deze beslissing heeft Dove op veel lovende kritiek gekregen, simpelweg door het anders te durven te doen.

Wees mobiel

In 2012 komen er meer bezoekers op uw website via mobiel dan via een pc of lapop. Zorg dus dat er een mobiele versie van uw mobiele website komt. Een campagne heeft weinig zin als het grootste deel van uw bezoekers uw website niet goed kunnen lezen. U kunt hier een gratis mobiele website aanmaken.

Gebruik zo veel mogelijk kanalen

Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden om bekendheid voor uw bedrijf of merk te genereren. Zet deze kanalen zo goed mogelijk in:

Meet uw resultaten

Door uniek zijn, weblogs schrijven en aktief zijn op social media kunt u veel bereiken. U kunt er echter ook al uw uren in kwijtraken, zonder de bijbehorende resultaten. Hou voor u zelf dus een vinger aan de pols. Bereik ik hiermee datgene wat ik hoopte te bereiken? Geef niet te snel op, maar wees ook niet te koppig door door te gaan met een strategie die nergens toe blijkt te leiden.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power