Wat is content marketing (waarom lees ik dit bericht)?

Dated woensdag 4 januari 2012

Wat is content marketing (waarom lees ik dit bericht)?

Content marketing is een een vorm van marketing waar alles draait om het genereren van inhoud. Het sluit hierbij aan op de steeds groeiende behoefte naar informatie en nieuws. Websites, maar ook social media accounts, die die informatie en nieuws leveren, genereren daarmaa aandacht. En laat dat nu de essentie van marketing en reclame zijn.

Doel en relevante informatie

Content marketing is echter meer dan snel een paar wikipedia artikelen kopieeren. De eerste stap is te bepalen wat uiteindelijk uw doel is. In het geval van deze website is het doel om mobiele websites te promoten door middel van gratis accounts. Het nieuws wat op deze website geplaatst wordt is dus allemaal gerelateerd aan mobile, HTML 5 en online marketing. Onderwerpen waarvan wij weten dat het onze doelgroep interreseerd.

De juiste kanalen

Het vinden (en schrijven van) de juiste informatie is alleen niet genoeg. Uw doelgroep moet nog weten dat deze infromatie bij u te vinden is. De eerste stap in dit proces is gebruik te maken van algemene kanalen. Gebruik social media, zoals Twitter en Facebook, om de informatie publiekelijk te maken.

Naarmate u meer bronnen vindt om nieuws uit te halen en via social media meer in gesprek komt met uw doelgroep, zult u ook meer kananelen vinden om het nieuws via te versrpreiden. Denk hierbij aan fora en blogs waarbij u uw expertise kunt laten gelden door te verwijzen naar eerdere artikelen die u heeft geschreven.

Hoger in Google

Door middel van content marketing krijgt u niet alleen op korte termijn meer bezoekers. Ook Google zal zien dat steeds meer sites, weblogs en social media naar uw site verwijzen als bron voor relevante informatie. Hiermee scoort u hoger op deze onderwerpen. Een mooi meegenomen bonus.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power