Foto's en afbeeldingen voor op je website

Dated zondag 15 januari 2012

Tags: webdesign, website

Foto's en afbeeldingen voor op je website

Foto's en afbeeldingen bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van de website. Tijd besteden aan de het uitzoeken van het juiste beeldmateriaal is dus zeker de moeite waard. Maar waar haal je dit vandaan?

Ruim aanbod

De meest bekende website voor afbeeldingen en foto' s is Stock Exchng. Deze site maakt een onderscheidt tussen betaalde afbeeldingen (Premium) en gratis afbeeldingen. Om de gratis afbeeldingen te kunnen downloaden dien je wel een account aan te maken. De premium afbeeldingen kosten over het algemeen ongeveer een euro per stuk. Als je op zoek bent naar foto's met mensen zijn de betaalde afbeeldingen wel aan te bevelen.

Geen zin om te betalen of een account aan te maken? Dan is Morguefile is goede optie. Hier zijn niet zo veel afbeeldingen te vinden als op Stock Xchng. De afbeeldingen zijn wel eenvoudig te downloaden en vrij in gebruik.

Vaak heb je voor een website niet de kwaliteit foto's nodig die gebruikt worden voor drukwerk. Daarom is Free Digital Photo's aan te bevelen. De kleine versie van de foto's is hierop gratis. Deze versie voldoet in de meeste gevallen voor een website.

Afbeelding in een bepaalde kleur

Als je grote afbeeldingen op je website gebruikt om een bepaalde sfeer neer te zetten, gaan de kleuren in die afbeelding de website domineren. Het is belangrijk dat de kleur van de afbeelding aansluit bij de kleur van de website. Op Image*after kan je foto' s op kleur uitzoeken.

Van en voor het internet

Flickr is de meest gebruikt website voor het opslaan van afbeeldingen voor social media. Veel gebruikers die hun afbeelding hier plaatsen stellen deze ook beschikbaar voor algemeen gebruik, Dit maakt Flickr Creative Commons tot een enorme bibliotheek van afbeeldingen. Ook handig als je afbeeldingen zoekt bij recente gebeurtenissen.

Overige website?

Ken jij nog websites met een enorm aanbod? Of met foto's van specifieke thema's? Of juist heel gebruiksvriendelijk? Deel je kennis dan met de overige bezoekers door een bericht hier onder achter te laten:

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power