JQ.Mobi: de mobile en HTML5 geoptimaliseerde versie van jQuery

Dated woensdag 18 januari 2012

Tags: webdesign

JQuery is zonder twijfel het meest gebruikte javascript framework op dit moment. Het heeft in de loop der jaren het programeren in javacsript, voornamelijk cross platform, makkelijker gemaakt. Nu HTML 5 deze verantwoordelijkheid weer van jQuery overneemt was het tijd voor JQuery om zich te vernieuwen. En daar komt JQ.Mobi om de hoek kijken.

Geoptimaliseerd voor HTML 5 en JQuery

HTML 5 kan veel van de dingen die JQuery ook kon. Op sommige fronten, zoals datatoegang en -opslag, zelfs meer. Maar de echter meerwaarde van HTML 5 wordt pas duidelijk als je de nieuwe features op de juiste manier met elkaar gebruikt. En dit is precies wat JQ.Mobi nu mogelijk maakt.

Daarnaast is bij JQ.Mobi ook rekening gehouden met mobile devices. Ten eerste is JQ.Mobi aanzienlijk kleiner, wat prettig is bij 2G of 3G verbindingen. Daarnaast pakt JQ.Mobi de fragmentatie aan van de verschillende smartphones en platformen, zoals JQuery de fragmentatie tussen browsers heeft opgelost.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power