In-app verkoop hangt af van loylaiteit gebruiker

Dated vrijdag 20 januari 2012

Tags: marketing, webapp

In-app verkoop hangt af van loylaiteit gebruiker

Steeds meer ontwikkelaars stappen af van het verdienmodel waar eenmalig geld wordt gevraagd voor de aanschaf van de app. Steeds meer apps brengen geld op door de zogehete in-app verkoop. Dit betekend dat de gebruiker van de app tijdens het gebruik uitbreidingen aan kan schaffen.

Loyale gebruikers maken meer in-app verkopen

Localytics heeft 30 miljoen in-app verkopen geanalyseerd. Gebruikers die bij het eerste gebruik van de app al een aankoop doen, uiteindelijk gemiddeld 2,8 aankopen in de app doen. Gebruikers die apps langer gebruiker, maar bij het eerste gebruik al een aankoop doen, doen uiteindelijk 3,5 aankopen.

Kwaliteit boven kwantiteit?

In de opzet van een app kan voor 2 verschillende strategieen worden gekozen. Met de eerste strategie wordt gekozen om de gebruiker zo snel mogelijk over te laten gaan naar een uitgebriede versie. Dit resulteerd in een zeer beperkte versie, waar al snel gevraagd wordt te upgraden. Veel functies worden wel getoond, maar werken in de basis versie niet.

In de tweede strategie wordt een volledige en goed werkende app gratis aangeboden. De kwaliteit van de app moet de gebruiker overtuigen extra, specifieke functies aan te schaffen. Bovenstaand onderzoek ondersteund de tweede strategie, aangezien gebruikers van deze apps uiteindelijk meer uit zullen geven.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power