Google gaat websites met te veel advertenties straffen

Dated dinsdag 24 januari 2012

Tags: seo

Google gaat websites met te veel advertenties straffen

Google heeft een aanpassing in zijn zoekalgoritme aangekondigd waarmee websites die overmatig veel advertenties plaatsen lager zouden zouden gaan scoren. De originele tekst van de Google blog:


We understand that placing ads above-the-fold is quite common for many websites; these ads often perform well and help publishers monetize online content. This algorithmic change does not affect sites who place ads above-the-fold to a normal degree, but affects sites that go much further to load the top of the page with ads to an excessive degree or that make it hard to find the actual original content on the page. This new algorithmic improvement tends to impact sites where there is only a small amount of visible content above-the-fold or relevant content is persistently pushed down by large blocks of ads.


Werking onduidelijk

Hoe Google dit gaat realiseren is niet gheel duideljk. Zo is de definitie "under the fold" nogal ruim. Ook kunnen advertenties met css eenvudig hoger worden geplaatst dan zij in de HTML oorspronkelijk stonden. Daarmee lijkt een eenvoudige work-around bij voorhand al aanwezig.

Het meest opvallende is nog dat Google met Adwords voornamelijk advertenties "above the fold" aanprijst. Het zou verbazingwekkend zijn als websites gestraft worden voor het opvolgen van het advies van de zoekgigant zelf. Tijd zal leren wat de daadwerkelijke gevolgen van deze aanpassinge zullen zijn.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power