Design and create websites

 

Create and design your own awesome responsive websites. Easy to use design tool to create seo friendly, responive and unique designs.

 

Design and create your website

Mobile website

 

Create a mobile website. We made it so easy, everybody can do it!
 

 

Design your free mobile website

5 tekenenen van een goede gebruikerservaring

Dated zondag 1 september 2013

Tags: gebruiksvriendelijkheid, marketing, ux

5 tekenenen van een goede gebruikerservaring

De gebruikerservaring van je website of software is essentieel om klanten aan je te binden. 5 tekenen waar aan je kan zien dat het met de gebruikerservaring wel goed zit:

Elegante werking

De manier waarop de gebruiker met de software op website om kan kan gaan, de gebruikersinterface, is een essentieel onderdeel van de gebruikerservaring. Vaak zijn programma's gebouwd vanuit een technisch oogpunt. Dit is terug te zien in de gebruikersinterface. Veel knoppen, lange wizards, lange formulieren en een koud en zakelijk uiterlijk.

Probeer bij het opzetten van je website continu te denken aan de gebruiker. Wat is prettig? Hoe kan ik zo eenvoudig mogelijk een taak uitvoeren? Verberg alle niet essentiele onderdelen onder een "advanced" knop. Werk met kleuren en iconen om het geheel prettiger te maken om in te werken.

Verslavend

Een goed ontwerp is verslavend om in te werken. Ooit wel eens gehad dat je langer op een webshop aan het rondkijken was dan je eigenlijk interesse had in de producten? Dat je nog aan het rondklikken in een programma was, terwijl je de taak die je wou doen al lang had afgerond? Deze "verslaving" aan de werking is een uitermate goed teken dat de gebruikerservaring wel goed zit. Probeer te analyseren waarom je zo lang bleef hangen. Leer er van!

Snel

We zijn gewend dat alles steeds sneller gaat. Computers worden sneller en internet verbindingen worden sneller. Lang moeten wachten op een reactie van een website of programma is niet prettig. Drie tips om dit gevoel te voorkomen:

  1. Zorg dat de website / programma zo snel mogelijk is
  2. Geef feedback als een gebruiker even moet wachten (b.v. een zandloper), zodat de gebruiker weet dat er niets vastgelopen is.
  3. Geef aan waarom een gebruiker even moet wachten. Zorg dat de boodschap voor een leek begrijpbaar is. Bijvoorbeeld "wij halen nu de beste aanbiedingen op bij onze partners"

Consistent

Een van de grootste problemen op dit moment voor veel open source projecten is de versnippering in gedachtengang. Elke plugin werkt op een andere manier, op een andere volgorde, met andere termonologie en een andere gebruikersinterface.

Voor een optimale gebruikerservaring is constistentie essentieel. Zorg dat enkel de taak of data wisselt als je naar een ander deel van een programma of website gaat. De manier waarop het er uit ziet, de gebruikten termen en de manier waarop je navigeert en zoekt mogen nooit veranderen!

Jij past je aan

Je hebt een bepaalde manier van dingen doen. Niets is hinderlijker dan je werkwijze te moeten aanpassen omdat een website of programma dat vereist. Slecht bij enkele websites accepteer je dat. Deze website werken namelijk op een manier die prettiger, logischer en daarmee beter was dan de manier waarop je gewend was dingen te doen. Zie je dit terug bij je gebruikers / bezoekers? Dan heb je het optimium van een goede gebruikerservaring berijkt.

   submit to reddit     

Zou je willen weten hoe je website presteerd?

Waar haken je bezoekers af? Hoe doet je website het per browser of per taal? Hoeveel prettig werkt je website op mobiel of tablet?

Maak een gratis Conversion Rates Analytics account

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power