Explosie van video op mobiel

Dated dinsdag 14 februari 2012

Tags: mobiele website, social media

Explosie van video op mobiel

Cisco heeft net zijn vijfjaarlijkse vooruitblik gepresenteerd over mobiel dataverkeer. In deze prognose wordt geschat dat het dataverkeer tot aan 2016 zal oplopen tot 130 exabytes per jaar. Dat is 18 keer het huidige verbruik. Dit komt overeen met 33 miljard DVD's of 813 quadriljoen sms-jes. Omgerekend betekend dit dat tegen 2016 er wereldwijd 4,5 DVD wordt gedownload met mobieltjes.

De hoofdveroorzaker van deze explosie in datagebruik is video op mobiel. Om de groei in dataverkeer aan te gaan investeren steeds meer providers in gratis WiFi netwerken voor hun klanten. WiFi netwerken kunnen de grote hoeveelheden data beter aan en zijn ook beter in staat piekbelastingen op te vangen op drukke plekken. De verwachting is dan ook dat deze oplossing voornamelijk zal worden toegepast in stedelijke gebieden.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power