Neemt Facebook RIM over?

Dated zondag 3 juni 2012

Neemt Facebook RIM over?

Midden in een toch al zware tijd voor BlackBerry-maker, Research in Motion, zijn er nu geruchten in omloop op het internet dat Facebook is geïnteresseerd het kopen van het Canadese bedrijf.

IBTimes meldde vrijdagochtend dat Facebook naast software nu een stap zal moeten maken in de hardware om zo de beleggers tevreden te houden. Paul Amsellem, een mobiele marketing expert, meent dat de social networking site een poging zal doen om RIM te kopen en eigen Facebook smartphones uit zal brengen. Facebook heeft hier eerder al pogingen  toe gedaan, maar tot nu toe ontbreng de expertice hiervoor in het bedrijf.

Volgens Amsellem, een oud-medewerker van Nokia, "staat Facebook onder druk van investeerders en heeft een lange termijn project nodig."Amsellem geeft diverse redenen aan waarom dit een succesvolle stap zou kunnen zijn voor Facebook.

De eerste stap is een integratie van BlackBerry Messenger met Facebook chat. BBM is al tijden een zeer populaire manier van communiceren. Een integratie met Facebook verenigd het gemak van BBM met het netwerk van Facebook.

Ook zou betalen met telefoons via NFC een boost kunnen geven aan de app en advertentiemarkt, waar het businessmodel van Facebook op gebaseerd is.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power