Registreer je bedrijfsnaam op internet

Dated maandag 2 september 2013

Tags: marketing, seo, social media

Registreer je bedrijfsnaam op internet

Veel starters die een naam kiezen letten er vooral op dat de naam nog niet in gebruik is als website. Daarna volgt registreren van de domeinnaam en de inschrijving bij de kamer van koophandel.

Er zijn echter veel meer plekken waar een ander "aan de haal" kan gaan met je bedrijfs- of merknaam. Zorg dus dat je ook op deze plek ook je naam registreert. Ook al doe je er zelf niets mee, je voorkomt in ieder geval de verwarring die ontstaat als een ander onder jouw naamuitingen doet.

LinkedIn

Linked In is een zakelijke netwerksite. Hier kan je als bedrijf een omschrijving van je bedrijf plaatsen. Je kan hier eenvoudig het profiel van jezelf, of je medewerkers, toevoegen. Zo krijgt je bedrijf een persoonlijk gezicht.

Registreer je bedrijfsnaam op Linked In (Log in en klik op Add Company)

Facebook

Op Facebook kunnen personen en bedrijven een eigen profielpagina aan maken. Eventueel kan je hier een omschrijving van je bedrijf plaatsen, inclusief contactinformatie. Ook kan je een sfeerimpressie plaatsen in een Facebook fotoalbum.

Registreer je bedrijfsnaam op Facebook (Klik op Company, Organisation or Insitution)

Twitter

Twitter is een dienst / website waar korte berichtjes kunnen worden geplaatst. Als bedrijf kan je hier je expertise tonen door regelmatig links naar interessante artikelen en nieuwsberichten te plaatsen.

Registreer je naam op Twitter

Hyves

Hyves heeft voor bedrijven vooral toegevoegde waarde als je je richt op de consumentenmarkt. Je kan hier een meer informeel profiel van je bedrijf aanmaken.

Registreer je bedrijfsnaam op Hyves

E-mail

Het kan geen kwaad om ook je bedrijfsnaam te registreren op Outlook.com en Gmail. Alhoewel het bijna nooit voorkomt dat iemand hier misbruik van maakt, is voorkomen beter dan genezen. Je kan de adressen altijd nog gebruiker in de gevallen dat je je ergens online moet registreren waar je je officiƫle e-mailadres niet voor wilt gebruiken

Registreer je naam bij Outlook.com (opvolger van Hotmail)

Registreer je naam bij Gmail

   submit to reddit     

meer links naar je website

Met onze linkbuilding tool krijg je inzicht in de websites waarop je een link naar jouw website kan krijgen om beter in Google te scoren op bepaalde zoekwoorden.

Start nu met onze Linkbuilding Adviser tool

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power