Linkbuilding met Tumblr

Tumblr is een mix tussen Wordpress en Facebook. Tumblr heeft alle blog functionaliteiten van Wordpress, maar ook alle social media eigenschappen van Facebook. Zo ik is het op Tumblr ook mogelijk om hashtags te gebruiken, anderen te volgen, te delen en posts te liken. Visueel heeft Tumblr ook wat weg van Pinterest, behalve dat je bij Tumblr slechts één blog hebt in plaats van meedere kaarten.

Dus alhoewel Tumblr één van de meest populaire blog platformen is, gaat het gelijk ook veel verder dan het simpel schrijven van een blog en de link delen met anderen. Dit maakt dat het delen van informatie, of het posten van artikelen op Tumblr, in veel grotere impact kan hebben. Door de opzet kan een heel goed artikel zelf viral gaan en honderden, zelf duizenden bezoekers trekken.

Eén van de redenen dat Tumblr populair is geworden voor linkbuilding is dat de links in de artikelen geen "nofollow" tag kregen. Dit maakte het enrom eenvoudig om via Tumblr kwalitatieven links te krijgen. Tumblr voegt inmiddels echter een nofollow tag toe aan alle links.

Is Tumblr daarmee niet meer interresant voor linkbuiling? Ja en nee. De links in je artikelen zullen niet direct invloed hebben op je positie in Google. Maar Tumblr kan de katalysator voor zijn voor bezoekers die het linkbuilden voor je doen. Meeste bezoekers van Tumblr hebben zelf ook Tumblr accounts (en zitten op Twitter, Facebook en Pinterest). Als zij via Tumblr jou website en artikelen ontdekken kunnen ze hier zelf nar gaan linken of artikelen over schrijven (afhankelijk van hoe goed de content op je website is).

Alles wat hiervoor nodig is, is een account op Tumblr en het re-bloggen van artikelen, nieuws of anderen pagina's van je website. Als je voldoende tijd spendeerd aan Tumblr betaald dit zicht zeker terug!

Bezoek de website: https://www.tumblr.com

Als je Conversie Analytics gebruikt kan je verkeer vanuit deze bron meten door links te lagen eindigen op #ct-tumblr.

Bezoek ook:

Link AdvisorLinkbuilding met social media in het algemeen

De meeste grote social media websites zorgen niet direct voor backlinks. Alhoewel links in Twitter en Facebook kort een boost kunnen geven aan je positie in Google, is het effect niet blijvend. Dit betekend echter niet dat social media niet kunnen bijdragen aan backlink building. Integendeel! De meeste backlinks bij succesvolle website zijn niet gegenereerd door de webbeheerder zelf, maar door enthousiaste bezoekers. Gebruik social media dus actief om je website te promoten. Als je website inderdaad interessant is voor bezoekers zullen na een maand de eerste links op andere websites en blogs verschijnen!


Meer linkbuilding kansen binnen social media
Linkbuilding met FacebookLinkbuilding met Google PlusLinkbuilding met Meetup
Linkbuilding met pearltreesLinkbuilding met PinterestLinkbuilding met Prismatic
Linkbuilding met RedditLinkbuilding met SquidooLinkbuilding met Storify
Linkbuilding met Tumblr
   submit to reddit     
Mobile 24/7 is een online platform van Content Power