Dated donderdag 5 januari 2012; comments

JW Player is de meest gebruikte oplossing voor het afspelen van video op je eigen website. JW Player heeft nu een volledige HTML 5 oplossing voor het afspelen van de videos. Dit betekend dat er geen plugins meer nodig zijn voor het afspelen van de content.

De drie grootste mobile misser voor in 2012
Dated donderdag 5 januari 2012; comments

Apple, Microsoft en Google maken zich op voor een nieuw jaar, met een nieuw gevecht voor marktaandeel op de mobile markt. Dit betekend een jaar innovatie om elkaar de loef af te steken. Innovatie is een proces van vallen en opstaan. Drie grote missers die wij nu al aan zien komen.

Mobiele websites maken: terug naar de tijd van IE 6
Dated woensdag 4 januari 2012; comments

De meeste webontwikkelaars kunnen zich nog herinneren hoe prettig website ontwikkelen was toen IE 6 nog populair was. IE 6 week af van praktisch elke standaard. Andere browsers deden in vergelijking beter, maar nog steeds teleurstellend. Het gevolg: de cross-browser stijlen van een website koste bijna evenveel tijd als het ontwikkelen er van. Helaas gaan we terug naar dat tijdperk met mobiel internet:

5 superstrakke spellen in HTML 5 die je Flash doen vergeten
Dated woensdag 4 januari 2012; comments

Traditioneel zijn online spellen altijd gemaakt in Flash. Nu Adobe minder inzet op Flash, om zich meer te richten op HTML 5, moeten we misschien allemaal die kant op kijken. Hieronder voorbeelden van 5 spellen in HTML 5 die je doen vergeten dat Flash ooit bestond:

Kant en klare code: Tweet, Facebook-like en Google plus knoppen voor op je website
Dated woensdag 4 januari 2012; comments

Social media bookmarks zijn een leuke, maar ook waardevolle toevoeging aan je website. Ze geven immers de bezoeker de mogelijkheid de link naar je website of weblog te delen binnen hun netwerk. Het nadeel is echter dat het lastig kan zijn om de knoppen werkend op je website te krijgen. Vandaar deze stukken code, die je direct in je website kan plakken:


   submit to reddit     
Mobile 24/7 is een online platform van Content Power