HTML 5 wordt verkozen boven native apps
Dated maandag 5 december 2011; comments

Tijdens het Bedrijf zoekt App evenement zijn de vier aanwezige Computable-experts het unaniem met elkaar eens: HTML 5 is de toekomst voor mobile.'De overgang in de markt van conventionele applicaties naar apps is de laatste twee jaar ingezet en was voor Qliktech een reden om de focus volledig op HTML5-toepassingen te leggen. HTML5 biedt de mogelijkheid voor develop once, deploy everywhere. Hierdoor zijn apps eenvoudig te beheren en hoeven wijzigingen maar één keer te worden aangebracht.' aldus Bas van der Horst van Qliktech.

Remco Nijkamp van Qwise is voorzichtiger in zijn uitspraken: "Veranderingen volgen elkaar in hoog tempo op en bedrijven willen hun apps graag generiek ontwikkelen. Je zult dus enig risico moeten nemen en niet blijven wachten. HTML5 lijkt dan de verstandigste weg.".

Google: keuze vakantiebestemming steeds vaker via mobiel
Dated maandag 5 december 2011; comments

Reizigers maken steeds meer gebruik van hun mobiel bij het plannen en boeken van reizen. Het is nu tijd voor reisorganisaties om de moderne reiziger van de mogelijkheden te voorzien.

De populariteit van smartphone veranderd de manier waarop mensen informatie zoeken. Dus ook hoe de manier waarop reisbestemmingen gekozen worden, aldus Sarah Travis (online sales Google). Recent onderzoek van Google wees uit dat inmiddels ruim 19% van de zoekopdrachten naar reizen worden gepleegd op mobieltjes. 61% van de reizigers zegt open te staan voor het boeken van reizen via mobile. 42% zou op die manier een hotelkamer boeken, en 31% een vliegticket.

Social media, zoals Facebook, online videos en advertenties op Google zijn de belangrijkste methodes om reizigers naar de website te lokken.

Komt er een Facebook telefoon?
Dated zondag 4 december 2011; comments

Facebook kondigde onlangs aan James Pearce aangenomen te hebben als nieuw hoofd van de mobile devision. De c.v. en ervaring van James hebben het gerucht van een Facebook telefoon opnieuw doen oplaaien. Daarnaast kwam ook een gerucht van AllThingsD dat Facebook HTC heeft benaderd voor het maken van de telefoon.

Cyber Monday: mobiel winkelen maakt de hype waar
Dated zondag 4 december 2011; comments

Thanksgiving weekend is een hoogtepunt in het jaar voor winkeliers in de Verenigde Staten. De winst van het hele jaar kan worden goedgemaakt. Tevens worden de statistieken van dit weekend gezien als een graadmeter voor het komende jaar. Dit jaar waren de meest opvallende statistieken die van het mobile shopping.

HTML 5 zorgt voor nieuwe beveiligingsproblemen
Dated zondag 4 december 2011; comments

In een vooruitblik naar 2012 identificeerd Sophos, een groot internationaal beveiligingsbedrijf, de beveiligingsproblemen die komen met nieuwe technologieën. HTML 5 wordt gezien als grootste uitdaging. Voorheen kwamen de meeste online beveiligingsproblemen voort uit aanvullenden technoligieën op HTML 4, zoals javascript, Flash en Google Gears. Nu HTML 5 deze deels overbodig maakt, zal het ook de beveiligingsproblemen die er mee geassocieerd worden overnemen.


   submit to reddit     
Mobile 24/7 is een online platform van Content Power